“לא כל האימהות מתאהבות בתינוק שלהם מהרגע הראשון” במהלך קורס קיץ שלמדתי במכון אדלר, אחת המשתתפות אמרה את המשפט הזה, ומבחינתי נתנה לגיטימציה לאפשרות הזו.
יש פער גדול בין הציפיות שלנו מהתינוק הראשון, ומעצמנו כאימהות, לבין המציאות עצמה. פעמים רבות בפרסומות, בתמונות, בסרטים אנחנו רואות אמא עם עור חלק ומבריק, עם חיוך אופורי ורגוע, מחזיקה תינוק נקי, בריא וישן. משם אנחנו מקבלות את הרושם שככה זה ירגיש וייראה גם אצלנו.
יש פער גדול בין הציפיות שלנו מהתינוק הראשון, ומעצמנו כאימהות, לבין המציאות עצמה
טיפלתי בילדים במשך כמה שנים, וחיכיתי מאוד לרגע שבו אהפוך לאימא. כשאופיר, ביתי הבכורה, הגיעה לעולם, היה לי קשה. התלות המוחלטת שלה בי התישה אותי. ההנקה היתה כואבת, ובמקביל הרגשתי רגשות אשם שאני שוקלת להפסיק.
היתה לי המון תמיכה מהסובבים אותי, אבל רציתי להצליח לעשות הכל בעצמי. כמובן שדי מהר הרגשתי עייפה מאוד, מתוסכלת, מאוכזבת, ההורמונים השתוללו, הדברים לא קרו כמו שציפיתי.
ואז המשפט הזה קפץ לי לראש, התנקיתי מרגשות האשם (אגב, בתיאוריה האדלריאנית אין דבר כזה רגשות אשם, אבל על זה נדבר בהמשך), והחלטתי להתחיל להנות מהחוויה החדשה הזאת, ומה שהכי עזר לי היתה ההחלטה להיעזר בסביבה, והייתי מוקפת באנשים שרוצים לעזור. מאותו רגע התפניתי והתאהבתי באופיר המתוקה.
מי אמר שאני צריכה לעשות הכל בעצמי? אנחנו צריכות ללמוד קצת יותר לוותר לעצמנו
הרבה מאיתנו גודלים בתחושה שלבקש עזרה זו חולשה, ואני אומרת לבקש עזרה זה כוח!! מי אמר שאני צריכה לעשות הכל בעצמי? אנחנו צריכות ללמוד קצת יותר לוותר לעצמנו, ולהיעזר. ואם הקרובים אליכם לא כל כך בעניין של לעזור, עדיין תבקשו. ואחרי שיעזרו לכם תאמרו תודה, תציינו שזה לא מובן מאליו, תגרמו לנותן העזרה להרגיש כמה עזרתו היתה משמעותית עבורכם. מבטיחה לכם שאין אדם אחד בעולם שלא מעוניין בלהרגיש משמעותי ותורם.
היכולת לבקש עזרה היא מודלינג מצויין לילדים שלנו בהמשך הדרך, הם יקבלו מסר שאומר: זה בסדר לקבל עזרה, זו לא חולשה, זה לא אומר עליי משהו רע. מה המסר שאתן רוצות להעביר לשלכן?