אנחנו אוהבים את הילדים שלנו, הם כל עולמנו, וחשוב לנו מי נמצא איתם במשך חלק גדול מהיום. העובדות האלו גורמות לנו פעמים רבות לשפוט ולבקר בקלות רבה מידי את הגננת/מורה. בעקבות החזרה לשגרה אני רוצה לתת כמה נקודות למחשבה בנושא.
1. תנו הזדמנות- את הדעה שלנו על הגננת אנחנו מגבשים לפעמים עוד לפני שפגשנו אותה. מדברים ששמענו עליה מאחרים, מהשוואה לגננות אחרות. הדעה של כל אחד היא סובייקטיבית לגבי כל דבר, ולכן לפני שאתם מקשיבים לדעות האחרות, לפני שאתם שואלים אפילו, תחליטו שאתם נותנים הזדמנות, שאתם באים עם עיניים טובות, ומנסים באמת לגלות לבד עם מי יש לכם עסק.
2. תתמקדו בחיובי– בכל אחד יש דברים שליליים, אף אחד לא מושלם, גם לא אנחנו, גם לא מי שהתחתנו איתו (טוב, אולי רק הילדים שלנו). אם תבחרו להסתכל על התכונות החיוביות, להחליט בסדרי עדיפויות מה יותר חשוב ומה פחות, יש סיכוי שעם הזמן השלילי (אם הא לא קריטי) יהיה פחות מורגש.
3. אל תגררו אחרים– אפקט העדר כבר הוכח במספר ניסויים ומחקרים, לכן אל תהיו אלה שיסיטו את כולם נגד המורה/גננת. אם אמא אחרת אומרת שהיא אוהבת את הגננת ואת לא מבינה למה, תשאלי אותה, אולי היא תשכנע אותך?
4. תיזמו שיחה שתוביל לשיתוף פעולה– אף אחד לא אוהב שמבקרים אותו או אומרים לו מה לעשות. אם תיצרו קשר ותגידו משהו בסגנון: אני כל כך שמחה שאת תהיי אחראית על הילד שלי רוב שעות היום, אם זה בסדר מבחינתך יש לי כמה שאלות, וכמה דגשים שחשוב לי שתדעי לגביו. רוב הסיכויים שתזכו לחיוך ולהרבה כוונות טובות מהצד השני.
5. אל תדברו על זה ליד הילדים– בעיניי אחת הנקודות החשובות. אתם ההשפעה הכי גדולה על ילדיכם. גם אם אתם בטוחים שהגננת לא מתאימה, או המורה עושה נזק, נהלו את זה מאחורי הקלעים, תקשיבו מה הם מספרים לכם, בלי להביע את דעתכם ועמדתכם. הם אלו שהולכים לשם כל יום ואתם צריכים לתת להם את ההרגשה שאתם משאירים אותם בידיים טובות.
לסיכום, אם אתם תהיו אנשים שנותנים הזדמנות, שמתמקדים בחיובי, יש סיכוי מצויין שגם הילדים שלכם יהיו כאלה.