החופש הגדול הוא תיק לא קטן לנו ההורים. בזמן שלילדים נגמרות המסגרות, אנחנו עדיין עובדים, ועלינו למצוא מגוון פתרונות יצירתיים למי ישמור עליהם ואיך נעסיק אותם כל יום. אז איך בכל זאת נשרוד את זה? ואיך נשמור על אווירה טובה בבית? בעזרת תיאום ציפיות והתייעצות.
על תיאום ציפיות כתבתי בעבר ואני אזכיר שהוא כלי מעולה למניעת קונפליקטים עם הילדים, להפחתת התקפי זעם, ובסופו של דבר להשגת שיתוף פעולה עם הילדים. איך? כי הכל ידוע מראש. למה בחופש זה כלי ממש חשוב ומומלץ להשתמש בו הרבה? כי אנחנו מבלים יותר זמן עם הילדים, כי הם לא במסגרת והדברים פחות צפויים, אין שיגרה.
תזכורת מהירה: אם מחר סבא וסבתא שומרים על הילדים ולוקחים אותם לקניון לג’ימבורי למשל, נשב עם הילדים בערב ונסביר שסבא וסבתא אחראיים עליהם מחר, שהם יקחו אותם לג’ימבורי, שזה יקרה אחרי שהם יאכלו ארוחת בוקר בבית, ושאחרי הג’ימבורי הם יוכלו לבחור גלידה ואז לחזור הביתה. כמובן שזה תרחיש שאני המצאתי, אבל הרעיון הוא שלילדים לא נשאר הרבה מקום לדימיון לגבי מה יקרה בקניון ולכן הסיכוי שיהיו קונפליקטים הוא נמוך יותר.
התייעצות- איך אנחנו אוהבים שמתייעצים איתנו? ששואלים לדעתנו? כמה אנחנו עושים את זה עם הילדים שלנו? לא המון.. התייעצות היא כלי מעולה להשגת שיתוף פעולה עם הילדים כי היא הופכת אותם לחלק מתהליך קבלת ההחלטות בבית. חופש גדול הוא הזדמנות מעולה לתרגל את זה. החופש הוא ארוך, וכל אחד מהילדים יכול לתרום רעיונות למה אפשר לעשות בו. לפני שנתייעץ נסביר שכולם יגידו את הרעיונות שלנו ואנחנו ההורים נגיד מה מתאים ומה פחות, ניקח לוח שנה ונכתוב בו את הרעיונות שיתקבלו, ונעודד את הילדים על הרעיונות היצירתיים ועל כך שעזרו לנו לתכנן את החופש.
השתדלו באופן כללי כמה שיותר לתכנן מראש, ולשתף את הילדים בכל מה שהולך לקרות, לשאול לדעתם, להסביר את ההחלטות שלכם, לכבד אותם ולגרום להם להרגיש שווים.
תזכרו שכמה שהם שמחים על זה שיש חופש גדול וארוך, גם להם קשה עם היציאה מהמסגרת והשגרה.
חופש נעים!!